RALLY - EN BLANDING AF LYDIGHED OG AGILITY

En sjov sport
Rally er en blanding af lydighed og agility, men den er knap så disiplinær som lydighed, og knap så vild som agility. Rally er sjovt, også for dem, der er kørt lidt sur i lydighed. I denne sport, er det tilladt at agere og snakke med hunden igennem hele banen. Hund og fører gennemfører i deres eget tempo en bane med bestemte øvelser (10-20 øvelser, afhængig af niveauet). Se hvordan du tilmelder dig nederst på siden.

Det er tilladt at rose og opmuntre
Der er ubegrænset kommunikation mellem hund og fører, det vil sige, at det er tilladt at rose, tale, opmuntre og klappe i hænderne eller på låret, mens banen udføres, det er dog ikke tilladt at klappe i hænderne eller på låret i ekspert og champion klasserne. Føreren må ikke berøre hunden eller give godbidder på banen og linen må på intet tidspunkt blive stram.

Du og din hund skal have det sjovt 
Der lægges vægt på samarbejdet mellem hund og fører og det skal være tydeligt, at hund og fører har det sjovt og godt. Det er ikke tilladt, at komme med højlydte eller truende kommandoer eller udvise skræmmende adfærd. Der kræves ikke en perfekt 'plads'-position - hunden skal bare være indenfor en halv meter fra førerens venstre side. Skævsidning på op til 45 grader, er også tilladt.

Du kan gå til prøve, hvis du ønsker det
Hvis man ønsker at gå til prøve, skal hunden være fyldt 10 måneder. Der findes begynder-, øvet-, ekspert- og champion-klasser herudover kan man blive superchampion. Oprykning til øvet klasse kræver, at man har bestået begynderklassen med mindst 70 point ud af 100 mulige, tre gange hos mindst to forskellige dommere.

Videre til ekspertklassen

Oprykning til ekspertklassen kræver, at man har bestået øvetklassen med mindst 85 point ud af 100 mulige, tre gange hos mindst to forskellige dommere, eller har bestået øvetklassen én gang med 100 point.

Championklassen
Oprykning til champion-klassen kræver at man har bestået ekspertklassen med mindst 95 point ud af 100 mulige tre gange, eller har bestået ekspertklassen én gang med 100 point.

Superchampion
For at få titlen Superchampion, skal man vinde klassen med min. 97 point ud af 100 tre gange under mindst to forskellige dommere.

Krav til din hund på begynderholdet
For at komme på Rally-begynder holdet, skal din hund være over 10 måneder. Den skal kunne gå pænt i snor på førerens venstre side. Den skal kunne udføre sit, dæk og stå-kommandoerne. Dette gælder også, når hunden er i uvante omgivelser.

For at komme på Rally-øvet
For at komme på Rally-øvet skal i have gennemført rally-begynderkurset eller lignende, der er samme krav til hunden som til Rally-begynder holdet, men herudover skal hunden kunne gå pænt uden snor ved din venstre side, også når der er forstyrrelser på banen.

For at komme på konkurrenceholdet
For at komme på konkurrenceholdet skal i have gennemført rallybegynder og øvet kurserne, eller lignende. I skal have lyst til at gå til prøver og have bestået rallybegynderklassen. Der er en del selvtræning, men vi superviserer hinanden og der er altid en instruktør på banen.

Kontakt:
Du kan skrive til rally instruktørerne på hkl.rally@gmail.com. Vigtigt, skriv i emnefeltet, hvilket hold din mail drejer sig om: Rally-begynder, Rally-øvet eller Rally-konkurrence.

Instruktører: 
Jytte Valeur, Margit Jessen og Erik Martinussen 
Instuktøraspirant: Anne-Marie Vest Larsen. 

Tilmelding til rallytræning

  • Sidste tilmelding: 04.02.2024
  • Holdene bliver meldt ud senest: 17.02.2024
  • Fordeling efter først til mølle-princippet.
  • Se træningstider.
  • OBS hundene skal kunne stå afbundet uden at gø af hensyn til vores naboer.


Træningen vil som sædvanlig foregå lørdage. Hvis du vil med på et af holdene, så send en mail til: hkl.rally@gmail.com, hvor du kopierer og udfylder nedenstående skema:

Kursets navn: 

Hold/niveau:

Førers navn:

Førers alder:

Adresse:

Post nr.:

Mobil:

Email:

Hunds navn:

Hunds køn:

Hunderace:

Hunds alder:

Eventuelt:

Del siden