DOGDANCING (HTM OG FS) I HKL

DOGDANCING (HTM OG FS) 

Kan du lide musik

Synes du det kunne være sjovt at vise din hund kan lave tricks til et stykke musik, så er dogdancing (Heelwork to Music) måske noget for dig. Her har du mulighed for at udvikle samarbejdet med din hund inden for to grene: Heelwork og Freestyle. Ideen med både Heelwork to Music og Freestyle er, at man laver et lille program til selvvalgt musik.

Heelwork
Vil du lave Heelwork, skal hunden arbejde tæt ved dig hele tiden. Hunden kan gå på din venstre eller højre side, mellem dine ben, vinkelret foran eller bag dig, og have sit hoved samme eller modsat vej af dig. Du vælger selv hvilke positioner, du vil have til din selvvalgte musik. Når man laver et heelwork program linker man fra en position til en anden via et lille selvvalgt trick. 

Freestyle
I Freestyle laver du et program til selvvalgt musik med selvvalgte tricks, Her er det kun fantasien som sætter grænser (og hensyn til hundens sundhed). I FS arbejder hunden både tæt på dig og på afstand. Du vælger selv hvilke tricks som passer til din hund, til din musik og til dit program. 

Skal afspejle musikken

For begge grene gælder, at positioner, tricks, førers påklædning og koreografi skal afspejle musikken. Hunden må ikke være klædt ud og førers fremtræden må ikke overskygge hunden. Du kan vælge via tricks og positioner at udtrykke den historie, som musikken udtrykker eller de kan tolke musikkens stemning (rytme, instrumenter). Læs mere på dogdancingdk.wordpress.com/

Deltagere og indhold 

Det aktuelle dogdancing kursus i HKL er for let øvede, det vil sige hunde, som kan mindst 4-5 trick og et par heelwork positioner. De fleste af deltagerne har dog gået flere semestre og fortsætter.  Der er plads til 8 deltagere.

På dogdancing kurset hjælper kursisterne hinanden med at lave koreografi, ligesom vi hjælper med musikvalg. Du synes måske om 2-3 melodier, og vi hjælper dig med at se hvilket, der passer bedst til de ting du vil lave med hunden.  Har du ikke selv ide til musik, hjælper vi evt. også med det i starten. Når man laver et begynder-program af cirka to minutters varighed er 5-6 tricks nok.


Vi bruger en del tid på at se hinandens programmer og give feed back. Vi har i nogle semestre også perioder, hvor vi arbejder med et tema (brug af rekvisit, start/slut pos, tilrettelæggelse af træning, udnyttelse af ringen osv.). Da vi i 2016 kun har en dogdancing instruktør, vil der desuden være gange, hvor kursisterne på skift er ansvarlig for temaet)
Nogle af vore kursister går til konkurrence, andre ikke. Men alle deltager som regel, når vi laver opvisninger på plejehjem, bytorve, ved kulturnat mm.



Færdighedsprøver 
I 2014 indførte DKK nogle såkaldte Færdighedsprøver (FP), tænkt som appetitvækker for HTM. Når hunden kan nogle bestemte tricks og positioner, kan man gå til prøve og blive bedømt. Hvis man består, bestemmer man selv, om man vil blive i samme klasse eller rykke op. Man må altid vælge en øvelse fra og konkurrerer kun mod sig selv.  Der indgår dog ikke musik i FP. På dogdancing kurset bruger vi undertiden lidt tid på at træne enkelte tricks fra FP, såfremt deltagerne skal bruge dem i deres dogdancing program. Ønsker man at træne præcis de tricks, som indgår i FP, passer HKLs Trick kursus bedre. Læs mere om Heelwork to Music, Freestyle og Færdighedsprøver på dogdancingdk.wordpress.com 

Datoer, tid og sted
Det let øvede dogdancing kursus træner hver 2. onsdag (lige uger) kl. 18.30 – 20.00 i perioden januar – juni og igen i perioden august – november.

 

Tilmelding
Da vi for tiden kun har en dogdancing instruktør, er der kun i beskedent omfang plads til nye på dogdancing kurset. Er du interesseret så send en mail til instruktøren.

Instruktør
Mugge Pinner - mugge.pinner@mail.dk                                                                           

Del siden