DOGDANCING (HTM OG FS) I HKL

DOGDANCING
Synes du det kunne være sjovt at din hund kan lave tricks til et stykke musik, så er dogdancing måske noget for dig. Her har du mulighed for at styrke samarbejdet med din hund inden for to grene: Heelwork to Music (HTM) og Freestyle (FS). Ideen med HTM og FS er, at hund og fører laver en koreografi/program til selvvalgt musik.


Heelwork to Music (HTM)
I HTM arbejder hunden tæt ved dig i forskellige positioner. Den kan gå på din venstre eller højre side, mellem dine ben, vinkelret på dig, have hoved samme eller modsat vej af dig. Du vælger selv hvilke positioner til din selvvalgte musik. I et heelwork program går man fra en position til en anden position via et lille selvvalgt trick.


Freestyle (FS)
I FS laver du et program til selvvalgt musik med selvvalgte tricks, Det kun fantasien og hundens sikkerhed, som sætter grænser. I FS arbejder hunden både tæt på dig og på afstand. Du vælger selv hvilke tricks som passer til din hund, til din musik og dit program.


Skal afspejle musikken
I både FS og HTM skal positioner, tricks, evt. brug af rekvisit, førers påklædning og koreografi afspejle musikken. Hunden må ikke være klædt ud og fører må ikke overskygge hunden. Man kan via tricks eller positioner udtrykke den historie som musikken udtrykker eller man kan vælge at tolke musikkens stemning (rytme, instrumenter).


Deltagere og indhold.
HKLs dogdancing kurser er primært for let øvede, dvs. hunde, som kan mindst 5 trick og 2 HTM positioner. De fleste deltagere har dog gået mange semestre og fortsætter. Vi har aktuelt to dogdancing kurser, et for let/ øvede hunde og førere samt et kursus for mere uerfarne/unge hunde. Der er plads til max 4-5 hunde på hvert kursus.


På dogdancing kurserne hjælper alle hinanden med ideer til koreografi og musik. Du har evt. 2-3 musik numre du kan lide og vi ser hvilket der passer bedst til din hund. I et begynder-program (ca. 2 min) er 5-6 tricks nok. Vi bruger en del tid på at se hinandens programmer og give feedback. Vi har også perioder, hvor vi arbejder med bestemte tricks, brug af rekvisit, start/slut position, hvordan der kan trænes hjemme, udnyttelse af ringen, diskrete tegn, glæde og iver, osv). De fleste kursister går til konkurrencer efter DKKs regler, og alle deltager, når vi laver opvisning på plejehjem, bytorve mm.


Færdighedsprøver
DKK har også nogle Færdighedsprøver (FP) som appetitvækker for dogdancing. Når hunden kan nogle bestemte tricks og positioner, kan man gå til prøve. Hvis man består kan man vælge at blive i samme klasse eller rykke op. Man må altid vælge en øvelse fra og konkurrerer kun mod sig selv. Der indgår dog ikke musik i FP. På HKLs dogdancing kurser træner vi også tricks fra FP,hvis deltagerne vil bruge dem i deres dogdancing musik program. Vil man kun træne tricks, passer HKLs trick kursus bedre. Trick kurser udbydes med jævne mellemrum, når der er kursister nok.


Tid og sted
HKLs dogdancing hold træner hver 2. onsdag. Kursus A kl. 18-19.30 og kursus B kl. 19.30-21.00. Forårets kurser (april – juni) foregår primært på HKLs areal. Efterårets kurser (august – november) de første gange på HKLs areal og derefter på overdækket sted med lys eller indendørs. Hvis vi har mulighed for at leje indendørs lokaler tilbyder vi evt. også træning januar – marts. (Indendørs evt. forhøjet deltagerpris).


Instruktører og tilmelding
HKL har 2 dogdancing instruktører: Mugge Pinner og Helle Vedstesen. Tilmelding sker efter først til mølle ved at sende en række oplysninger i mail til mugge.pinner@mail.dk (Se oplysnings skema andet sted).                                                                          

Del siden